Оптимизирай храненето си!

Проучвания на столетници в Сардиния, Окинава и Калифорния имат голям принос към разбирането, че изборът на начин на живот влияе върху дълголетната жизненост.

Редовната физическа активност и вегетарианската диета са сред тайните за дълголетието.

Адвентното здравно учение разкрива, че употребата на вегетарианска храна е свързано с по-нисък риск от хипертония, сърдечни заболявания, затлъстяване, диабет и рак.Балансираната вегетарианска диета означава редовна употреба на варива, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, ядки и семена.

Тази диета е записана в Битие 1:29 “ И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна.” Тези наситени с хранителни вещества храни са богати на фибри, витамини - такива като фолиева киселина, витамин А, С и К, минерали, антиоксиданти, и други укрепващи здравето фитохимикали.

Вегетарианската диета е добра, когато храните се употребяват в натурално състояние, както са в природата, нерафинирани или слабо рафинирани или непреработени. Пълнозърнестите храни са по-богати на витамини от групата В, магнезий, калций, желязо и фибри от рафинираните зърнени храни. За дълготрайна веганска диета, трябва да се консумират храни с добавен вит. В 12 или хранителни добавки. Здравословната диета не означава само “какво да ядем”, означава и “кога да ядем”. Да се храним през 5 часа, да избягваме късните вечери и похапването между основните хранения, които да са 2-3 на ден - всичко това подпомага доброто здраве. Тези тайни за оптимален живот не са само привилегия на малцина. Те са и за вас!

Valérie Dufour, Директор Здравно служене - ИЕД

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2303 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy