Schimba-ti viata prin alegeri sanatoase!

Luand constant decizii sanatoase viata ta se poate schimba in bine. Poate spori calitatea vietii si numarul anilor vietii tale. Prelungirea duratei vietii n-ar valora prea mult daca aceasta inseamna doar cativa ani in plus, cu mai multa boala, incapacitate sporita, fara o imbunatatire a calitatii vietii. Ceea ce descoperim de fapt este ca acele schimbari din stilul de viata care adauga ani vietii noastre, sunt tot acelea care dau viata anilor nostri!

Read more...

Tu cum stai ?

O bezitatea, diabetul si bolile cardiace au atins proportii epidemice. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cel putin 2,8 milioane de oameni din intreaga lume mor anual ca urmare a faptului ca sunt supraponderali sau obezi. Multe probleme de sanatate sunt consecinta obezitatii, deoarece ea creste riscul aparitiei diabetului, a bolilor cardiace si a unor tipuri de cancer. Pe langa supraponderalitate, alte cauze principale pentru prevalenta ridicata a diabetului de tip 2 sunt dieta nesanatoasa si inactivitatea fizica.

Read more...

Investește în relații sănătoase!

Relațiile sănătoase nu sunt întâmplătoare! Fie că ne dorim, fie că nu, în fiecare clipă a vieții suntem implicați în relații cu părinții și copiii noștri, cu soțul/soția sau cu colegii de serviciu. Dacă aceste relații au caracter susținător, sistemul nostru imun este întărit și este mărită capacitatea noastră de luptă împotriva bolii.

Read more...

Copiii sănătoși = copii fericiți

Obezitatea infantilă a devenit o problemă prevalentă de sănătate la nivel mondial. Consecințele ei se pot vedea în afecțiuni osteoartritice, somnolență în timpul zilei, performanțe școlare scăzute și scăderea stimei și a imaginii de sine. Obezitatea crește, de asemenea, riscul de a dezvolta boli cronice la vârsta adultă. 

Read more...

Ce gândeşti, contează!

Studiile arată că gândirea pozitivă reprezintă mai mult decât starea de fericire. Gândurile pozitive pot fi de o reală valoare vieţii unui om, care va putea dezvolta abilităţi ce durează mai mult decât un simplu zâmbet. Atitudinea noastră are impact asupra muncii, sănătăţii şi vieţii noastre, cu consecinţe de lungă durată. De exemplu, gândirea negativă îngustează raţiunea şi ne împiedică să vedem alte opţiuni pe care le avem. Prin contrast, gândirea pozitivă sporește sentimentul de a putea şi permite minţii noastre să ia în considerare şi alte opţiuni. Unul dintre beneficiile pe care gândirea pozitivă le oferă este capacitate sporită de a construi deprinderi şi de a genera resurse. Dacă gândirea pozitivă este atât de utilă pentru aprecierea imaginii de ansamblu a vieţii, cum putem să învățăm să gândim pozitiv?

Read more...

Odihnă pentru neodihna noastră!

Odată, un om se uita la un împărat care se juca cu un pui. Uimit, omul l-a întrebat dacă nu avea ceva mai important de făcut. „Omul nu poate face întotdeauna lucruri importante,” i-a spus regele. Doar atunci când, din când în când, rezolv lucruri aparent neimportante, pot rezolva și lucruri importante.”

Read more...

Speranță în depresie!

Depresia este o boală serioasă, complexă și răspândită, ce afectează oameni de toate vârstele, rasele, religiile și clasele sociale. Depresia nu implică doar creierul ci și organismul în întregime. Afectează modul în care mănânci, dormi, te vezi pe tine și lucrurile înconjurătoare.

Read more...

Fii plin de viață!

Când viața este dificiă și ne lovesc furtunile rămâne arzător în mintea noastră întrebarea: Cum depășesc și această situație? De ce unii oameni sunt total distruși de ocaziile nefericite ale vieții, indifferent că sunt provocate de alții sau de noi înșine, în timp ce alții reușesc să le depășească?

Read more...

O viață liberă!

Institutul Național de Studiu al Abuzului de Droguri definește adicția ca pe o ”boală a creierului, caracterizată prin căutarea și utilizarea compulsivă a drogurilor, în ciuda consecințelor lor distructive.” Adicțiile produc probleme de natură fizică, emoțională, socială, profesională, juridică și familială.

Read more...

Puterea credinței!

Credința este unul dintre primele lucruri pe care le învață un bebeluș. El învață să aibă încredere în mami că îi va oferi mâncare, căldură și dragoste. Ulterior în viață, trebuie să manifestăm credință în adevăruri generale. Atât amăgirile, cât și credința se pot confrunta în mintea noastră, dar consecințele fiecăreia diferă dramatic, depinzând de ceea ce alegem să credem.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy