Tu cum stai ?

O bezitatea, diabetul si bolile cardiace au atins proportii epidemice. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cel putin 2,8 milioane de oameni din intreaga lume mor anual ca urmare a faptului ca sunt supraponderali sau obezi. Multe probleme de sanatate sunt consecinta obezitatii, deoarece ea creste riscul aparitiei diabetului, a bolilor cardiace si a unor tipuri de cancer. Pe langa supraponderalitate, alte cauze principale pentru prevalenta ridicata a diabetului de tip 2 sunt dieta nesanatoasa si inactivitatea fizica.

Poti descoperi daca esti supraponderal sau obez calculandu-ti indicele de masa corporala (IMC). Formula este urmatoarea: IMC = (greutatea in kg) / (inaltimea in metri)2. Un IMC peste 25 arata ca esti supraponderal, iar o valoare peste 30 ca esti obez. Care este indicele tau de masa corporala? Esti supraponderal sau obez?

Putem sa ne protejam pe noi si pe copiii nostri impotriva obezitatii, a diabetului si a bolilor cardiace folosind o alimentatie vegetariana sanatoasa, naturala, facand miscare fizica in mod regulat si dormind adecvat. Cum se mai poate imbunatati stilul de viata? Studiile arata ca sanatatea se poate imbunatati si prin cultivarea unor relatii pozitive, iertandu-i pe semenii nostri si prin credinta in Dumnezeu.

„Nu-ti vei schimba niciodata viata pana nu vei schimba ceva din ceea ce faci zilniz. Secretul succesului tau se gaseste in obiceiurile de zi cu zi.”John C. Maxwell

Ce-ar fi sa incepi chiar acum sa schimbi obiceiurile zilnice? Poti face acest lucru! Secretul unui progres este inceputul lui.

Dr. Hana Kahleova, Endocrinolog si cercetator

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2011 times

More in this category:

« Romanian

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy