Gezonde keuzes kunnen uw leven veranderen

Dagelijks een bewuste keuze maken voor een gezonde levensstijl, kan uw leven veranderen. Het kan de kwaliteit van uw leven ver­hogen en uw levensduur verlengen. Een langer leven heeft echter weinig meerwaarde als het alleen maar jaren van ziektes, ongemakken en weinig levenskwaliteit aan uw leven toevoegt. Maar door uw levensstijl te veranderen voegt u niet alleen jaren aan uw leven toe, maar zorgt u er ook voor dat er meer leven in uw jaren komt.

Read more...

Loopt u gevaar ?

Het aantal mensen met obesitas, diabetes (type 2) en hart-en vaatziektes nemen epidemische vormen aan. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie overlijden jaarlijks wereldwijd ten minste 2,8 miljoen mensen aan de directe gevolgen van overgewicht of obese.  Obesitas is tevens de oorzaak van een groot  aantal andere gezondheidsproblemen. Het verhoogt namelijk het risico op diabetes, hart-en vaatziektes en bepaalde vormen van kanker. Naast overgewicht zijn een ongezond voedingspatroon en onvoldoende lichaamsbeweging belangrijke oorzaken van het veel voorkomende diabetes type 2.

Read more...

Investeer in gezonde relaties!

Gezonde relaties ontstaan niet toevallig! Of we het nu willen of niet, ieder mens maakt onderdeel uit van een (of meerdere) relatie(s); met onze ouders of met onze kinderen, onze partners of collega’s. Als dit positieve relaties zijn, versterken zij ons immuunsysteem en zijn we beter bestand tegen ziektes.

Read more...

Gezonde kinderen = Blije kinderen

Overgewicht bij kinderen is in de laatste jaren een wereldwijd probleem geworden. De gevolgen zien we dagelijks – botproblemen, een verstoord slaapritme, slechtere schoolprestaties, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Overgewicht verhoogt ook het risico  op chronische ziektes op latere leeftijd. 

Read more...

Het maakt wel uit wat je denkt!

Onderzoek toont aan dat positief denken verder gaat dan alleen maar blij zijn. Positieve gedachtes kunnen een reële waarde in ons leven zijn, waarmee wij vaardigheden kunnen ontwikkelen die verder gaan dan alleen maar een glimlach. Onze levenshouding beïnvloedt ook onze manier van werken en onze gezondheid. Het heeft consequenties voor heel ons leven. Een voorbeeld – negatieve gedachtes beperken onze geest en belemmeren ons de mogelijkheden om ons heen te zien. Positieve gedachtes echter, verbreden onze kijk op eventuele mogelijkheden en bieden ons de ruimte om ook over andere keuzes na te denken. Een van de grote voordelen van positief denken is dat het ons vermogen vergroot om vaardigheden te leren en andere bronnen in onszelf aan te boren. Dus, als een positieve levenshouding ons helpt om het grote geheel van het leven meer te waarderen, hoe kunnen wij dan positieve denkers worden?

Read more...

Rust voor onze onrust!

Op een dag zag een man hoe een koning met een kip aan het spelen was. Stomverbaasd vroeg hij de koning of deze niets belangrijkers had te doen. “Men kan zich niet altijd met belangrijke zaken bezighouden,” antwoordde de koning. “Ik kan alleen maar belangrijke dingen doen, als ik zo nu en dan ook de tijd neem om me met schijnbaar onbelangrijke zaken bezig te houden.”

Read more...

Hoop bij Depressie !

Depressie is een ernstige, complexe en veel voorkomende ziekte. Het kan iedereen overkomen, ongeacht leeftijd, afkomst, godsdienst of sociale klasse. Een depressie heeft niet alleen invloed op onze hersenen, maar op ons hele lichaam. Het beïnvloedt onze manier van eten en slapen, ons zelfbeeld en de manier waarop we anderen zien.

Read more...

Pak de draad weer op!

Wanneer het tegenzit en ons leven in puin ligt, is er maar één brandende vraag die ons bezighoudt: Hoe kom ik hier weer bovenop? Waarom raken sommige mensen volledig de weg kwijt door de tegenslagen in hun leven (ongeacht of deze nu door henzelf of door anderen worden veroorzaakt), terwijl anderen zich daar goed doorheen slaan?

Read more...

Wees vrij!

Het Amerikaans Nationaal Instituut voor Drugsgebruik omschrijft verslaving als een “ziekte in de hersenen die gekenmerkt wordt door het dwangmatig zoeken en gebruiken van verslavende middelen, ondanks de schadelijke gevolgen daarvan.” Verslavingen kunnen tot veel problemen leiden; niet alleen op lichamelijk, emotioneel, sociaal, professioneel en/of wettelijk gebied, maar ook binnen het gezin.

Read more...

De kracht van het geloof!

Vertrouwen is een van de eerste dingen die een baby leert. Een baby leert erop te vertrouwen dat zijn moeder hem voedsel, bescherming en liefde zal geven. Wanneer we ouder worden, leren we te vertrouwen op een aantal basiswaarden. Teleurstelling en/of bevestiging hierin kunnen van invloed op ons leven zijn. Echter, de gevolgen daarvan zijn sterk afhankelijk van de keuzes die we vanuit ons geloof maken.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy