Het maakt wel uit wat je denkt!

Onderzoek toont aan dat positief denken verder gaat dan alleen maar blij zijn. Positieve gedachtes kunnen een reële waarde in ons leven zijn, waarmee wij vaardigheden kunnen ontwikkelen die verder gaan dan alleen maar een glimlach. Onze levenshouding beïnvloedt ook onze manier van werken en onze gezondheid. Het heeft consequenties voor heel ons leven. Een voorbeeld – negatieve gedachtes beperken onze geest en belemmeren ons de mogelijkheden om ons heen te zien. Positieve gedachtes echter, verbreden onze kijk op eventuele mogelijkheden en bieden ons de ruimte om ook over andere keuzes na te denken. Een van de grote voordelen van positief denken is dat het ons vermogen vergroot om vaardigheden te leren en andere bronnen in onszelf aan te boren. Dus, als een positieve levenshouding ons helpt om het grote geheel van het leven meer te waarderen, hoe kunnen wij dan positieve denkers worden?

Hier volgen 3 ideeën om over na te denken:

Religieus: Onderzoek toont aan dat mensen die dagelijks bidden, een positievere levenshouding hebben dan mensen die dit niet doen.

Gezonde voeding: Belangrijke voedingsstoffen zoals omega-3 vetten, vezels en vitamine B helpen voor een beter humeur. Deze voedingsstoffen stabiliseren de bloedsuikerspiegel en hebben een gunstige invloed op de werking van neurotransmitters en ons zenuwstelsel.

Lichaamsbeweging: Wanneer we bewegen komen er beta-endorfienen vrij. Deze stoffen creëren een gevoel van welzijn en helpen om gevoelens van spanning en stress kwijt te raken.

De Bijbel zegt het zo: “ ...Houd je bezig met alles wat waar is, alles wat respect verdient, alles wat goed is en zuiver, alles wat het waard is om van te houden, alles wat eer verdient. Kortom: doe wat goed is en waarvoor je respect krijgt.” Filippenzen 4:8. De Maker van onze geest adviseert ons deze raad op een positieve manier te gebruiken. Wat let ons om dit in praktijk te brengen? Begin vandaag nog!

Dr. Jan-Harry Cabungcal, Neurowetenschapper

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 1612 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy