Bewegen – Het middel tegen veroudering!

Lichaamsbeweging, gezondheid en kwaliteit van leven zijn nauw met elkaar verbonden. Naast ademhalen, eten en slapen is bewegen een van de belangrijkste dingen in het leven.

Veel mensen sporten om sterker te worden, er beter uit te zien of om af te vallen. Maar sporten kan ook op veel andere lichamelijke aspecten een positief effect hebben. Het verbetert de spijsvertering, houdt de spieren soepel en verbetert de mentale alertheid. Door fysiek bezig te zijn, voelen we ons beter. Het verlaagt de bloeddruk, en het vermindert stress. Daarnaast helpt  het veel chronische ziektes zoals diabetes type 2, hart- en vaatziektes en depressie te voorkomen. Sporten is een fantastische manier om met andere mensen in contact te komen en het kan op deze manier een sociaal isolement voorkomen.

In de sport zijn er grofweg vier basiscategorieën: uithoudingsvermogen (wandelen, tuinieren), kracht (gewichtheffen), evenwicht (op een been staan), en flexibiliteit (stretching). De meeste mensen hebben de neiging  zich op één van deze categorieën te richten. Toch is het beter om al deze soorten beweging regelmatig te trainen. Als u lange tijd niets meer aan sport heeft gedaan, is het verstandig om eerst uw huisarts te raadplegen voordat u met sporten begint.

Alle begin is moeilijk, maar u zult zien -  wanneer u eenmaal bent begonnen, is het moeilijk om te stoppen! Veel mensen die een zittend leven leidden en met sporten zijn begonnen, vertellen dat zij zich zowel geestelijk als lichamelijk veel beter zijn gaan voelen. Sporten heeft hun leven heeft verbeterd. Het is nooit te laat om met sporten te beginnen. 

U kunt ook actief zijn! Kom in beweging en geniet van de verandering!.

Dr. Emilian Dragomir, Medicus

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 1778 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy