Investește în relații sănătoase!

Relațiile sănătoase nu sunt întâmplătoare! Fie că ne dorim, fie că nu, în fiecare clipă a vieții suntem implicați în relații cu părinții și copiii noștri, cu soțul/soția sau cu colegii de serviciu. Dacă aceste relații au caracter susținător, sistemul nostru imun este întărit și este mărită capacitatea noastră de luptă împotriva bolii.

Dacă unele persoane se bucură de relațiile din familie și de la serviciu, altele suferă din cauza lor. Relațiile eșuate - datorită conflictului, violenței, abuzului sau probelelor din căsnicie - pot avea consecințe serioase asupra sănătății celor implicati, cum sunt insomnia, depresia, migrenele sau oboseala. Relațiile de slabă calitate afectează bunăstarea noastră fizică. Dar avem nevoie unii de alții! Victor Frankl, medic și filosof celebru, a spus cu privire la sensul vieții: “Omul învață care este scopul vieții atunci când se întoarce spre ceva sau spre cineva.” Apostolul Pavel a mers chiar mai departe când a scris: „Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții...”  (Rom. 13:8)

Cum pot contribui la devoltarea relațiilor? Abilitățile bune de comunicare sunt necesare pentru relații de fericite: haideți să învățam să ne exprimăm sentimentele și să manifestăm interes față de ceea ce simte soțul/soția! Iertarea și recunoștința pot fi, de asemenea, învățate,.

Abordează-ți soțul/soția, părinții, copiii și colegii de serviciu pentru ca relația cu ei să fie din nou fericite. Tu vei fi cel care va avea de cel mai mult de câștigat!

Nici sănătatea și nici relațiile sănătoase nu sunt întâmplătoare, ci sunt la latitudinea ta!

Dr. Klaus Gstirner, Medic și psihoterapeut

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 1710 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy