Ce gândeşti, contează!

Studiile arată că gândirea pozitivă reprezintă mai mult decât starea de fericire. Gândurile pozitive pot fi de o reală valoare vieţii unui om, care va putea dezvolta abilităţi ce durează mai mult decât un simplu zâmbet. Atitudinea noastră are impact asupra muncii, sănătăţii şi vieţii noastre, cu consecinţe de lungă durată. De exemplu, gândirea negativă îngustează raţiunea şi ne împiedică să vedem alte opţiuni pe care le avem. Prin contrast, gândirea pozitivă sporește sentimentul de a putea şi permite minţii noastre să ia în considerare şi alte opţiuni. Unul dintre beneficiile pe care gândirea pozitivă le oferă este capacitate sporită de a construi deprinderi şi de a genera resurse. Dacă gândirea pozitivă este atât de utilă pentru aprecierea imaginii de ansamblu a vieţii, cum putem să învățăm să gândim pozitiv?

Iată trei idei pe care să le luați în considerare:

Închinarea: Studiile arată că oamenii care se roagă zilnic manifestă mai multe gânduri pozitive decât cei care nu se roagă.

Dieta sănătoasă: Nutrienți cheie, precum acizii grași omega 3, fibrele și vitaminele din grupul B, ajută ridicând starea de spirit. Acești nutrienți stabilizează nivelul zaharurilor din sânge și îmbunătățește funcționarea nervilor și a neurotransmițătorilor.

Exercițiul fizic: Când facem exercițiu fizic se eliberează beta-endorfinele, care ne dau starea de bine și îndepărtează tensiunea și stresul.

Cuvântul inspirat spune: „tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.” Filipeni 4,8. Creatorul minții noastre ne sfătuiește să o folosim în sens pozitiv. De ce să nu testezi această posibilitate, începe chiar azi să gândești pozitiv!

Dr. Jan-Harry Cabungcal, Neurolog

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2355 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy