O viață liberă!

Institutul Național de Studiu al Abuzului de Droguri definește adicția ca pe o ”boală a creierului, caracterizată prin căutarea și utilizarea compulsivă a drogurilor, în ciuda consecințelor lor distructive.” Adicțiile produc probleme de natură fizică, emoțională, socială, profesională, juridică și familială.

Un exemplu de adicție, larg răspândită în Europa, este consumul de alcool. Consumul acestuia are consecințe majore pentru societate, dar și pentru consumator. Asociația Alcoolicilor Anonimi afirmă ”primul pahar de alcool te va îmbăta.” Consumul de alcool ca mod de socializare poate crea multe probleme. Abstinența de la consumul de alcool este calea către libertate.

Un alt factor de risc al mortalității este tutunul. Nicotina este una dintre substanțele cele mai adictive. Consecințe cele mai întâlnite alte fumatului sunt: cancerul și emfizemul pulmonar, și bolile cardiovascullare.

Cel mai promovat și consumat drog psihoactiv la nivel mondial este cofeina. Poate induce anxietate, tulburări ale somnului, agitație, tinitus, gândire confuză și aritmie cardiacă. Consumul regulat de cofeină al adolescenților, sub forma băuturilor energizante, sporește probabilitatea de a dezvolta și alte adicții.

Drogurile ilicite, precum: marijuana, cocaina, heroina, substanțele halucinogene, inhalantele sau opioidele sunt substanțe deosebit de adictive. Nu există un o concentrație în care aceste droguri se pot folosi în siguranță. Dacă suferi de vreo adicție, amintește-ți că nu esti singur în această luptă. Oricare ar fi adicția cu care te-ai confrunta, Dumnezeu a pregătit deja o cale de scăpare. Cere-I ajutorul! Există și specialiști care te pot ajuta. Cu ajutor divin și uman victoria este la dispoziția ta!

Dr. Adrian Horvath, Psihiatru

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2711 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy