Fii plin de viață!

Când viața este dificiă și ne lovesc furtunile rămâne arzător în mintea noastră întrebarea: Cum depășesc și această situație? De ce unii oameni sunt total distruși de ocaziile nefericite ale vieții, indifferent că sunt provocate de alții sau de noi înșine, în timp ce alții reușesc să le depășească?

Pentru Boris Cyrulnik, orice obstacol poate deveni o victorie dacă… „drumul unei persoane rănite se întretaie cu cel al unei persoane importante sau al unui model influent.” Această persoană poate, prin suport, intenționat sau neintenţionat, să ne pună în mișcare.

Optimismul nu este static, ci dinamic și progresiv, redescoperirea direcției în viață, găsirea sensului și, în ciuda suferinței, să-ți stabilești cu success țintele ulterioare. A dezvolta adaptabilitatea înseamnă să lupți împotriva rănilor, coșmarelor și a opreliștilor devastatoare ale trecutului. Înseamnă să intri în luptă și să transformi dificultatea în oportunitate.

Adaptabilitatea oferă mecanismul să te ridici din nou, să înveți, sau să reînveți, să crești, să descoperi noi surse de potential sau să ai din nou încredere.

După cum observă Jacques Lecompte, „speranța într-un viitor mai bun este o geamandură indispensabilă pentru evitarea înnecului în valurile agoniei.” Deci, de astăzi înainte, toate lucrurile pot fi posibile prin încrederea și credința sigură că există lumină la capătul tunelului.

Céline Rossetti-Aurouze, Asistent medical

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2915 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy