Îmbunătățește-ți alimentația!

Studiile efectuate pe centenarii din Sardinia, Okinawa și California au contribuit în mare măsură la înțelegerea impactului alegerilor stilului de viață asupra vitalității pe parcursul vieții.

Activitatea fizică regulată și dietele vegetariene sunt printre secretele longevității.

Un studiu adventist de sănătate relevă faptul că folosirea dietei vegetariene este asociată unui risc mai scăzut de dobândire a hipertensiunii arteriale, bolilor cardiace, obezității, diabetului și cancerului. O dietă vegetariană echilibrată constă în folosirea cu regularitate a leguminoaselor, cerealelor integrale, fructelor și legumelor, nucilor și semințelor.

Această dietă este recomandată în Genesa 1,29: «Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămînţă şi care este pe faţa întregului pămînt, şi orice pom, care are în el rod cu sămînţă: aceasta să fie hrana voastră”.» Aceste alimente concentrate în nutrienți sunt bogate în fibre, vitamine - precum folații, vitaminele A, C și K - minerale, antioxidanți și alte substanțe fitochimice promotoare ale sănătății.

O dietă vegetariană presupune, de asemenea, să te bucuri de majoritatea alimentelor în starea lor naturală. Cerealele integrale sunt mai bogate în vitaminele din grupul B, magneziu, calciu, fier și fibre decât cerealele rafinate. Pentru o dietă vegană pe termen lung trebuie consumate alimente îmbogățite cu vitamina B12 sau luate suplimente. O dietă sănătoasă nu se referă doar la „ce mâncăm”, ci și la „când mâncăm.” Pauza dintre mese de 5 ore, a nu mânca la ore târzii seara, evitarea gustărilor dintre mese și consumul a două-trei mese pe zi, toate susțin o sănătate bună. Aceste secrete ale sănătății sunt și pentru tine!

Valérie Dufour, Directorul Departamentului Sanatate EUD

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 1835 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy