Schimba-ti viata prin alegeri sanatoase!

Luand constant decizii sanatoase viata ta se poate schimba in bine. Poate spori calitatea vietii si numarul anilor vietii tale. Prelungirea duratei vietii n-ar valora prea mult daca aceasta inseamna doar cativa ani in plus, cu mai multa boala, incapacitate sporita, fara o imbunatatire a calitatii vietii. Ceea ce descoperim de fapt este ca acele schimbari din stilul de viata care adauga ani vietii noastre, sunt tot acelea care dau viata anilor nostri!

Procesul de imbatranire este accelerat daca fumam, consumam alcool, nu facem miscare, gestionam necorespunzator stresul excesiv, dormim insuficient și ne hrănim neadecvat. Studii efectuate pe grupe de populatii din alte zone ale lumii arata ca o dieta vegetariana, saraca in grasimi, impreuna cu miscarea fizica efectuata regulat, constituie un factor cheie pentru longevitate. Fa un inventar al vietii tale si vezi unde poti face anumite imbunatatiri in stilul de viata!

Da un sens si un scop vietii tale! Persoanele care au un nivel mai ridicat de satisfactie/bucurie sufera de mai putine probleme de sanatate, au mai putine zile de concediu medical, sunt mai putin afectate de stres, tristete si manie. Daca esti fericit, ai mai multa energie si putere sa faci fata problemelor zilnice, esti mai creativ, ai rezultate mai bune din punct de vedere profesional si traiesti o viata mai sanatoasa si mai lunga.

Obiceiurile bune privind sanatatea nu garanteaza o viata lunga, insa ele sporesc probabilitatea de a trai mai mult si mai bine. Cercetarile arata ca beneficiile pentru bunastarea generala a unei persoane sunt cu atat mai mari, cu cat obiceiurile unui stil de viata sanatos sunt adoptate mai timpuriu in viata. Vrei sa adaugi viata anilor tai? De ce nu incepi chiar azi sa iei decizii bune pentru sanatatea ta?

Dr. Winston Craig, Profesor de nutritie si sanatate publica

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2810 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy