Има значение това, което мислим!

Проучванията показват, че позитивното мислене означава повече от това, да бъдем щастливи. Позитивните мисли могат всъщност да дадат истинска стойност в живота на човека и да му помогнат да изгради умения, които траят по-дълго от една обикновена усмивка. Нашият начин на мислене влияе на нашата работа, здраве и живот в дългосрочен план. Например, негативните мисли стесняват нашия мироглед и ни пречат да видим други възможности около нас. Напротив, положителните мисли разширяват нашите възможности за преценка и позволяват на ума ни да направи правилния избор. Едно от предимствата, което позитивното мислене осигурява, е повишената способност за изграждане на умения и създаване на възможности. Ако позитивното мислене е полезно за преценяване на голямата картина на живота, как можем да се научим да мислим позитивно?

Ето три идеи, които може да обмислите:

Религиозни: Проучванията показват, че хората, които ежедневно се молят отразяват повече положителни мисли, от онези, които не се молят.

Здравословна диета: Ключови хранителни съставки, като омега-3 мастни киселини, фибри и витамини от групата В помагат за повишаване на настроението. Тези съставки стабилизират нивата на кръвната захар и подобряват предаването на нервните импулси и функционирането на нервната система.

Физически упражнения: Когато се упражняваме, ние освобождаваме бета-ендорфини, които създават чувство за добро здраве у нас и премахват чувствата на напрежение и стрес.

Свещеното писание ни казва: “ всичко, що е истинно, що е честно, що е праведно, що е любезно, що е благодатно - ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално - това зачитайте.” Филип. 4:8. Нашият Творец ни съветва да ползваме това положително. Защо не го изпробвате, започвайки да мислите позитивно още днес?

Dr. Jan-Harry Cabungcal, Невролог

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2327 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy